ISTEN FIAINAK GYÜLEKEZETE KERESZTÉNY TANÍTVÁNYOK KÖZÖSSÉGE KECSKEMÉT

Letöltés

A mi gyülekezetünk


Fil.3.20: Mert a mi állampolgárságunk a mennyekben van, ahonnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk

Amikor befogadtuk a szívünkbe Jézus Krisztust, és megtettük életünk urának, akkor újjászülettünk, új teremtményekké váltunk. (II.Kor.5.17) Innentől kezdve a Menny Királyságához tartozunk. Isten gyermekei vagyunk, az Ő családjának tagjai. (I.Ján.3.1) Nem mondhatjuk, hogy katolikus, református, baptista, vagy egyéb vallású vagyok, mert ilyen nincs Isten királyságában.

A Mennyei Királyság Isten földi helytartójával, a Szent Szellemmel különböző gyülekező helyeket hoz létre, ahová az állampolgárai becsatlakozhatnak. Ezek a helyi gyülekezetek nem mások, mint mennyei kiképzőközpontok, ahol az állampolgárokat a Szent Szellem maga tanítja és képezi ki a szeretet királyságának győzedelmes életére a földi körülmények között. (Efez.4.11-18) Tehát nem egy valláshoz, és nem is egy egyházhoz csatlakozunk.

Isten soha nem alapított és rendelt el egyházakat, mert csak egy anyagyülekezet létezik, a Krisztusban újjászületett keresztények gyülekezete. Ez nem egy világi mintára felépített vallásos szervezet, megválasztott elnökséggel. Az anyagyülekezet feje maga Jézus (Efez.1.22-23), földi képviselője a Szent Szellem. A mi kis helyi gyülekezetünk a Mennyei Királyság része.

Isten mindenkit behív, és elrendel egy ilyen helyi gyülekezetbe, ahol segítő kapcsokat és köteleket biztosít, védelmet ad, és a felkészítésünk, kiképzésünk megtörténik. Az Úr szeretete mérhetetlen irányunkban, ezért mindenkinek elrendel egy tökéletes helyet az Ő rendszerében (I.Kor.12.18). Maga Isten Szelleme vezet oda, és jelenti ki a szívünkbe, hova is kell csatlakoznunk. Ez egyben az áldásaink helye is. A gyülekezetbe nem a tökéletesek járnak, mindannyian tökéletlen cserépedények vagyunk, ezért van szükség az átformálásunkra. Maga az Úr állít helyre, javít, (gyógyít), és képez ki bennünket.

Amennyiben a helyünkön vagyunk, vagyis hajlandók és engedelmesek voltunk Isten rendszerébe, a nekünk elrendelt helyre becsatlakozni, úgy Isten meg tud, és meg is fog áldani bennünket, mert a tökéletes akaratába kerültünk. (Ésa.1.19)

Viszont van egy ellenségünk, a sátán (I.Pét.5.8), aki tudja ezt, és mindent meg fog tenni, hogy kiszakítson bennünket az áldások helyéről. Nem emberek, nem szolgálók, nem körülmények lesznek az akadályozóink, még ha úgy is tűnne, hanem egy démon, maga az ördög. Akinek a Jak.4.7 szerint ellent kell állni, és eltávozik, elfut tőlünk, mi pedig az áldások helyén maradhatunk.

-St.George-
« VISSZALÉPÉS: üzenetek

IstenFiai.hu | Oldaltérkép