ISTEN FIAINAK GYÜLEKEZETE KERESZTÉNY TANÍTVÁNYOK KÖZÖSSÉGE KECSKEMÉT

Jim Sanders hálaadó emlékalkalom2019. január 19-én szombaton délelőtt 10 órakor utolsó szolgálati helyén, a Csepeli Munkásotthonban (Árpád út 1.) hálaadó emlékalkalom lesz Jim Sanders misszionárius életéről és szolgálatáról.

JAMES LEE SANDERS (1942-2018) a Krisztus Szeretete Egyház alapító pásztora 2018. december 23-án hazaköltözött a Teremtőhöz.

Köszönjük az ő életét, a tanításait! Hálás a szívünk, hogy 28 évvel ezelőtt engedelmesen elhozta Magyarországra az örömhírt, és általa megismerhettük az igazságot.
A Tabánban néhány ember előtt tartott első alkalom után hamarosan egyre többen voltak kíváncsiak a tiszta Igére, az isteni gyógyulásra. Végül Magyarországot beszőtte a gyülekezetek sokasága, sőt még a határon túli magyarság felé is kezdődtek szolgálatok. Kórházakba, börtönökbe, hajléktalanszállókra, idősotthonokba jutott el az örömhír: Jézus él, és ma is gyógyít!

Tudjuk az Igéből, hogy a test halála nem jelenti az élet végét. Hisszük, hogy Sanders tiszteletes már az Úr előtt áll, színről színre látja Őt, és átvehette az őt megillető jutalmakat. Emléke áldott a számunkra.

A dolgunk most az, hogy ne arra figyeljünk, ami mögöttünk van, hanem a célnak dőlve igyekezzünk előre azon az úton, amit az Úr kijelölt nekünk. És hogy imádkozzunk a hozzátartozókért, hogy az Úr vigasztalja meg őket, és Jim Sanders hiányát fel tudják dolgozni.

James Lee Sanders az Egyesült Államokban született, ott töltötte ifjúságát, ahol több egyetemen is diplomát szerzett. Egy evangélista hölgy, Vicki Jamison szolgálata során fogadta be Krisztust a szívébe és született újjá. Ezután beiratkozott egy Gordon Lindsay által alapított bibliaiskolába, majd annak elvégzése után Izrael északi határánál egy keresztény rádióadó beindításánál kezdte missziós tevékenységét. Itt ismerkedett meg Joe Christian szolgáló testvérrel, aki később a KSZE-ben is többször prédikált és prófétált. Izraelből Ausztráliába vezetett útja, ahol evangélisták mellett kezdett szolgálni, majd gyülekezeteket kezdett építeni. A keleteurópai rendszerváltás idejében Csehszlovákiába érkezett, majd Déri János tv riporterrel történt találkozása után Magyarországra helyezte át szolgálati tevékenységét.

JIM SANDERS MAGYARORSZÁGI SZOLGÁLATÁNAK FŐBB ÁLLOMÁSAI

1990-től országszerte evangelizációs események - az első felkeresett helyek egyike Debrecen volt, de számtalan helyen, művelődési házakban, focipályákon, szabadtéri gyógyító alkalmakon indult a szolgálat. Így pl. Budapesten a Tabánban is, ahol megismerte őt dr. Kovács Erzsébet, aki felesége és szolgálótársa lett.
1990 – 1993. Bp. III. ker., Láng Művelődési Ház
1994 – 1996. szept. Bp. XI. ker., Bánk Bán utca (Irodaház)
1996 szept. – 2001. ápr. Bp. Csepeli Munkás Otthon
2001 május 06-tól Konferencia Központ, Pesterzsébet, Török Flóris u. 76.

Először Krisztus Szeretete Szolgálatként, majd Krisztus Szeretete Gyülekezetként, végül a törvények változásával Krisztus Szeretete Egyházként működött az általa vezetett keresztény missziós szolgálat.

AZ EGYHÁZ ÉLETÉNEK FŐBB ESEMÉNYEI:

1995.
Több vidéki város után Kecskeméten is magalakult a helyi gyülekezet.

1996.
Tovább folyt az evangelizációs munka. Az egyház vendége volt Desmond és Madonna McAllan Ausztráliából.

1997.
Jim Sanders februárban egy Hagin konferencián vett részt Tulsában. Magyarországon megváltozott a kenet. Kenneth Hagin több könyvére kapott a szolgálat copyrightot. Az egyház vendége volt John McAllan. Ez év őszén a MOM Művelődési Házban Szent Szellem konferenciát tartottak.

1997–1998.
Újabb vidéki gyülekezetek jöttek létre, majd Isten megmutatta dicsőségét Ukrajnában is. Folyamatosan jelentek meg Jim Sanders és Kenneth Hagin bibliai tanító könyvei.

1998.
A gödöllői sportcsarnokban tartott konferencián meghívott vendégek szolgáltak, Dr. Chuck Flynn és Dick Mills próféta. Az Úr üzenete a pásztoroknak: „De Te magasra növeszted az én szarvamat, mint az egyszarvúét; elárasztod csillogó olajjal.” (Zsolt. 92:10) Jim Sanders evangélizációs körúton volt Romániában. Ez év novemberében gyülekezeti szervezetből Bíróság által bejegyzett egyház lett a szolgálat. Decemberben a Százhalombattán tartott konferencián vendégek voltak: Philip Laurent, Jim Toll és Raymond Cox.

1999.
Ez év júliusában Benny Hinn csodahadjárata a KSZE szervezésében valósult meg az FTC pályán.

2000.
Ebben az évben börtönökben nyíltak meg az ajtók a szolgálók előtt, illetve kórházi szolgálatok jöttek létre. November hónapban az egyház aláírta az adásvételi szerződést a pesterzsébeti volt Tátra mozi megvételére, amely azóta is az egyház Konferencia Központja.

2000.
A KSZE már évek óta bejegyzett és elismert tagja a Nemzetközi Gyülekezetek és Szolgálók Teljesevangéliumi Közössége szervezetnek. Az egyház ebben az évben első ízben ez évben nyerte el az elismerő oklevelet, amelyet azóta is minden évben megkap.

2001.
Februártól megkezdődött a leendő Konferencia Központ kialakítása, mely május 6-ra el is készült. Májusban és augusztusban a Tabánban koncertre került sor. Az utóbbin Paul Kopp szolgáló is részt vett. Októberben Bill Kaiser bibliatanító és felesége látogatott el az egyházba, akik ettől kezdődően több évben is visszatértek szolgálni a különböző konferenciákra. Decemberben ismét itt szolgált Dr. Chuck Flynn próféta.

2002.
Ismét az egyház vendége volt Paul Kopp.

2003.
Áprilisban Jim Sanders evangélizációs körútra indult Erdélybe. Ez évben Kenneth Hagin /1917-2003/ elköltözött az Úr jelenlétébe.

2004.
Ismételten Dr. Chuck Flynn próféta volt az egyház vendége. Ez év decemberében megalakult a fiatalok gyülekezete Mennyországklub néven.

2006.
Márciusban az USA-ból Robert May pásztor vendégeskedett Magyarországon. Tanításának a kulcs Igéje: „És adok néktek szívem szerint való pásztorokat, és legeltetnek tudománnyal és értelemmel.” (Jeremiás 3:15). Ez év áprilisában újabb ingatlant vásárolt az Egyház. A volt Erzsébet Üzletház 60%-a a KSZE tulajdonába került. Az épületbe kerültek az imakörök, az ifjúsági alkalmak, az internet klub és egyéb rendezvények.

2010.
Április 5-én, húsvéthétfőn pásztorkonferencia keretében került sor Jim Sanders 20 éves európai szolgálatának megemlékezésére. Említést kell még tennünk az Izrael iránti elkötelezett szeretetéről. Számtalan alkalommal szervezett az egyház keretein belül zarándokutat a Szentföldre.

2014.
Jim Sanders Indiába látogatott, ahol több gyülekezetben is szolgált. Ott ismerkedett meg Danny Pollock misszionáriussal, akit meghívott Magyarországra. Danny Pollock az ősz folyamán meg is látogatta az egyházat, ahol missziós tevékenysége keretében végigjárta az egyház jelentősebb gyülekezeteit.

2015.
Januárban Jim Sanders megtartotta az utolsó pásztorkonferenciát, majd Amerikába távozott. Elvált feleségétől, Erzsikétől, majd az év végén visszatért Magyarországra, illetve Romániába, újrakezdve a szolgálatát.

2016.
Az év elején megpróbált visszatérni az egyházba is, de a megmaradt gyülekezeti tagság Sandersné Erzsike elnökletével nem fogadta vissza, ezért új szolgálatot indított több korábbi szolgálótársával és követőjével.

2018.
Rengeteget utazva sok helyen szolgált, többek között Kubában is, majd év végén Magyarországra tért vissza. Decemberben egy sajnálatos baleset következtében eltörött a lába, amit meg kellett operálni, és 10 nappal a műtét után – még hordágyon, egy orvos kisérővel – hazaindult az ünnepekre Amerikába. Dec. 23-án a frankfurti reptéren átszállás közben átaludt a túlvilágra, csendben hazaköltözött a Teremtő Atyához.
« VISSZALÉPÉS: aktuális

IstenFiai.hu | Oldaltérkép