ISTEN FIAINAK GYÜLEKEZETE KERESZTÉNY TANÍTVÁNYOK KÖZÖSSÉGE KECSKEMÉT

Már tenyésztik az apokalipszis vörös tehenét


2015. december 27. 14:00

Az izraeli templom intézet a világvégéért kampányol. Illetve annak egy szükségszerű előfeltételéért: a harmadik templom áldozati teheneit adó csorda felneveléséért.

Már tenyésztik az apokalipszis vörös tehenét

Amikor technológia és vallás találkozik, csodák születnek. Szó szerint ezt várja az izraeli Templom Intézet, amely az indiegogo.com-on 125 ezer dollárt (36 millió forintot) kér egy vörös tehéncsorda a felneveléséhez. A projekt azért ilyen költséges, mert a tehénembriókat importálni kell Izraelbe. De ha azt nézzük, hogy a terv egy öles lépéssel közelebb hozhatja a világvégét, máris nem tűnik olyan költségesnek, mint például egy közel-keleti fanatikus terrorszervezet felfegyverzése és fenntartása.

Visszatérve a tehenekre, pontosabban egy tehénre, ami szám szerint a tizedik; erre a templomban lesz szükség, szám szerint a harmadikban. Az intézet ugyanis nem kisebb vállalkozásra adta a fejét, minthogy a jeruzsálemi Templom-hegyen újra felépíti Salamon templomát. Azt, amelyiket először a babilóniaiak, majd a fél évezreddel később a rómaiak romboltak le. Azt, amelyik miatt nemrég megint kiújult a konfliktus palesztinok és zsidók között Izraelben.

A jeruzsálemi Templom-hegy jelenleg a jordániai kormány és a vakf palesztin tanács fennhatósága alatt áll. A zsidók, muszlimok és keresztények számára egyaránt szent helyként számon tartott terület jövőjéről régóta véres viták folynak. Legutóbb épp a Templom Intézet felhívása miatt mérgesedett el a viszony: a szervezet ugyanis arra buzdítja a zsidókat, látogassák minél sűrűbben a helyet, holott azt mind a zsidó törvények, mind a vakf előírások tiltják. A zsidó templom újjáépítésének terve az al-Aksza mecset létét is veszélybe sodorta – ezt viszont a palesztinok akár egy újabb intifáda árán is, de mindenképp megakadályoznák (lévén a mecset az iszlám harmadik legszentebb helye), ahogy tették ezt 2000-ben is, amikor Ariel Sharon későbbi izraeli miniszterelnök fenyegetett hasonlóval.

Míg az első, illetve a második templom állt, ezeknek a teheneknek állítólag rituális szerepük volt. Annak a főpapnak, aki a templom hátsó szentélyébe be akart lépni, egy foltok, hibák nélküli vörös szőrű tehenet kellett égő áldozat gyanánt felmutatni, hogy hamvával megtisztítsa magát a világ szennyétől. Csak ezek után léphetett be a legszentebb helyre, a szentek szentjébe, hogy beszélhessen istennel és miután megvallottam Izrael népének bűneit, áldását kérje a kiválasztottakra. A szent szövegek összesen 9 áldozati tehén létezéséről tudnak, az elsőt maga Mózes, az utolsót Hanan főpap vágta le nem sokkal a második templom lerombolása előtt.

Aztán kétezer évig semmi. Az 1987-ben alapított Templom Intézet ezen akar változtatni, abban a hitben, hogy a világvégét siettetni nem kell félniük jó lesz ha mindenki egyetért.

A mostani projekt persze nem előzmények nélkül való; az intézet korábban is importált már vörös szűrű tehén embriókat, ám minden eddigi próbálkozása kudarcba fulladt. A Texasból behozott embriókból csak bikák születtek, a mostani, Ausztráliából importált Angus-marhák szőrének tisztasága pedig mindeddig nem felelt meg az előírásoknak. Úgy tűnik, a Teremtő nem nézi jó szemmel, hogy a társaság génmanipuláció segítségével akarja elhozni a földre a világvégét.
« VISSZALÉPÉS: aktuális

IstenFiai.hu | Oldaltérkép